Beskjeder:
Kjellmyra IL
18.01.2013
FØLG KJELLMYRA IL PÅ FACEBOOK.
Skulle det være noen nyheter legges det ut på vår side der.
Sponsorer:
Flisa Traktor Fargerike Flisa
Statoil Kiwi Flisa
Intersport Flisa
Eidsiva Åsnes Renholdsservice
Lund Elektriske Fiskå Mølle
Puls Flisa
Autoservice Solør Inkmann
Sparebank 1 Klubben as
Eurosko
Bernt Gundersen Graveservice
Sparebank 1 Hedmark  Puls Flisa  Bernt Gundersen  www.eidsivaenergi.no 
Velkommen
Framsida (10 siste)
Framsida (alle)
Vis korte beskjeder

 

Fotball
Herrer 5-divisjon
Damer 3-divisjon
Fotball gruppe
Hjemmekamper i Idrettsparken
Hvor finner du banen?
Treningstider Idrettsparken
Fair Play
Historie
Linker andre klubber

 

Kontakt oss
Send epost

 

Følg oss på
Facebook

 

 

En merkelig historie???
[11.8.2013]

Ørje Lørje kontaktet redaksjonen og tipset oss om at vi burde trykke denne historien som sto i et legetidsskrift i Sverige. Vi forstår ikke helt hvorfor, men siden Ørje Lørje har utført mange timer med dugnadsarbeid for Kjellmyra IL, vil vi etterfølge hans ønske og gjenngi historien her.

Redaksjonen

Herr Svennson har vært på et helgeseminar i Trysil. Han arbeider som underdirektør i Volvo Värmland, en krevende og intens stilling, men for en moderne mann som han selv er toppen målet. Lønna er god, det samme kan sies om frynsegodene. Alikevel er han ikke fornøyd. Han blir aldri fornøyd, og derfor misliker de andre ansatte i Volvo Värmland ham.
Kurset ble avsluttet søndag ettermiddag med at de fikk lov til å knuse en Toyota med slegge. Herr Svennson liker ikke kroppsarbeid, han liker faktisk ikke å bevege kroppen mer en han må, noe vekta hans på 130 kg vitner om. Han slår et slag uansett for å imponere direktøren, og for å vise at han er topp motivert for å gjennerobre markedsandeler fra de asiatiske konkurentene. Han begynner å tenke på Djenghis Khan midt i slaget, og forbanner de asiatiske hordene som nå er i hans bakgård og banker på porten, akkurat som de gjorde med Kina for hundrevis av år siden. Kanskje er det derfor han bommer grovt med slegga og treffer bakken med så hard kraft at han mister både slegga og følelsen i hendene.
De andre kursdeltakerne, kollegaer og underleverandører, begynner og le av ham. AV HAM, HERR SVENNSON! Han tolererer det ikke, og forlater gruppa, rød av sinne, og går inn på rommet sitt på Trysil-Knut hotell. Han pakker ned de siste tingene sine i kofferten og haster ut. Herr Svennson vil ikke bli ledd av her når han kan reise hjem til kona og sine tre barn. Han vil ta ut sinnet sitt på dem, som den hustyrannen han er, en rolle han mestrer ut til fingerspissene etter mange års trening.
På veien ut møter Herr Svennson mange av de andre deltagerne. Kurset er avsluttet, Toyotaen ble knust til slutt, og nå skal de også hjem. Når de ser Herr Svennson blusser latteren opp igjen. Noen må betale for at han har blitt ydmyket, og han kan ikke vente med å komme hjem. Han setter seg i sin nesten nye Volvo XC90 med firehjulsdrift, plass til syv personer og antiskrens-system. Volvo XC90 er en av de sikreste SUVene på markedet, og man kan nesten kalle den Volvo`s flaggskip. Alikevel drømmer Herr Svennson om Audi Q7, men han vet at om han skulle kjøpe den vil han miste neste forfremmelse. Han kjører avgårde. Han legger seg ut på riksveien, men nesten øyeblikkelig oppdager han et skilt på veien om at det har gått et jordskred lenger framme. Han må kjøre om Flisa for å komme seg til Torsby hvor han bor. Han gasser på, lettere irritert over omveien. Bilen ligger godt på veien og han setter på en selvutviklingscd kalt "Hvordan kontrollere andre og slippe unna med det". Han liker den godt, faktisk føler han at den gir svar på alle spørsmål i livet. Som enkle mennesker ofte gjør når de oppdager nye ting, har det blitt som en religon for Herr Svennson. Han passerer Flisa og kjører mot Bograngen i rundkjøringen. Endelig kan han snart kjøre inn i de dype skoger og gasser på. Han passerer Kjellmyra i 150 km\t, men gir mer gass da han kommer til Skansen, før han slipper gassen pga en uoversiktelig sving etter Skansen Grendehus.
-VAD I HELVETE!!! roper han mens han står på bremsen.
Han klarte og stoppe før han traff bakenda på kjøretøyet. Det er en traktor som luntrer avgårde i 40 km\t midt i veien på toppen av bakken, og det var bare såvidt han klarte og bremse i tide. Hva driver denne bondetullingen her med, tenker han mens hjertet slår hardt og raskt i brystet på ham. Han har til og med sotet rutene sine, så han klarer ikke og se inn i hytta, men Herr Svennson skriker ut og hytter med knyttnevene og legger seg på hornet. Herr Svennson har akkurat overlevd en nesten-ulykke, og hans reaksjon er ganske naturlig. De kommer ut på ei strekke som heter Hanshaugmoen, og til Herr Svennson`s overraskelse går sidevinduet opp og en grønnkledd arm kommer ut og vinker ham forbi. Han nøler ikke, men begynner og kjøre forbi. Plutselig begynner traktoren og akselerere også, så selv om Herr Svennson ligger oppe på siden hans kommer han ikke forbi. Herr Svennson oppdager at det kommer en bil imot. Han gasser alt han har, lik Reodor Felgen, men denne traktoren har lik fart som ham selv. Han bremser opp for å legge seg inn bak igjen. Da bremser traktoren opp også. Herr Svennson får full panikk, og bråbremser alt hva bilen makter. Det holder akkurat til at han får kastet seg inn bak traktoren og unngår den møtende bilen med et hårsbredd. Hva slags galning av en råner er det han har forran seg? Trodde han at de skulle kappkjøre? Han ligger ganske langt bak den grønne traktoren nå, men så fort pulsen har roet seg, gasser han på og nærmer seg. Han bestemmer seg for å prøve igjen, men denne gangen skal han ha mer fart før han foretar forbikjøringa. Han passerer et sted som heter Åsnes Finnskog og finner ei lang strekke med en oppoverbakke. Han girer ned og kjører på det XC90`en klarer. Han er forbi! Herr Svennson åpner vinduet og viser fingeren bakover mens han forbanner tullingen som kjører traktoren. Han ser i speilet at avstanden bakover til doningen til bonderåneren øker. Tydelig at han ikke ville leke mer, og Herr Svennson er nesten litt skuffet. Han har bygd opp nytt mot og kan ikke forstå at en traktor holdt følge med ham og Volvo`en hans. Glemsel og benektelse kan være nyttige allierte.
Hans kjærtegn med døden blir etterhvert tindrende klart for ham da adrenalinet slipper taket, og han reduserer farta. Han føler seg helt utslitt, men svett og glad over å ha overlevd. Han begynner å le ukontrollert.
-En jävla traktor. sier han mens han ler.
Plutselig oppdager han lys i sladrespeilet, og et stort kjøretøy kommer raskt inn bak ham. Traktoren er tilbake og har nådd ham igjen. Han gasser på, men nå er de igang igjen. Herr Svennson kjenner dødsfrykten og adrenalinet komme krypende tilbake der han kjører alt reimer og seletøy holder. Traktoren drar seg opp på siden og forbi ham.
-Vilken typ av traktor är det här? smeller han ut så spyttet treffer frontruta.
Plutselig bråbremser traktoren så bakdelen av doningen lyser opp som et juletre, og sperrer veien. Med den farta han kjører i har han kun et valg, og det er å kjøre inn på en grusvei på siden for å unngå kollisjon. Antiskrenssystemet slår inn og reduserer farta. Han slår det raskt av etter en kikk i speilet; han følger etter! Nå kjører de som om de var Solberg-brødrene på jakt etter heder og ære, men i virkeligheten er det en livsfarlig katt-og-mus lek Herr Svennson er med på.
Så oppdager han at han har klart og slippe unna. Traktoren er borte. Muligens den 90 graders brekksvingen han foretok en kilometer bak har utmanøvrert motstanderen. Han setter på GPS`en og begynner og navigere etter den for å komme seg ut av denne labyrinten av et grusveinett inne i skogen. Han finner etterhvert veien ut tilbake til riksveien på GPS`en, og begynner og kjøre dit, nervøs for at traktoren kan dukke opp i speilet igjen. Da han kun har en lang strekke igjen før han kan kjøre inn på asfalt, oppdager han til sin forferdelse sitt verste marereritt realisert rett forran seg.
NEJ, NEJ, NEJ!! skriker han ut idet han ser en signalgrønn traktor med skuffe bak stående forran seg.
Pulsen hans slår som en indianertromme ved fullmåne, og panikken slår ham i kroppen så han fryser fast i setet lik et rådyr i lyset fra en lastebil. Hva skal han gjøre nå, tenker han? Traktoren bare står der midt i veien, gående på tomgang. Han er redd, Herr Svennson. HAN, HERR SVENNSON, REDD!! Sinnet blusser opp i ham og han gir gass, kjørende rett mot den gale bondetullingen. Ingen skal skremme Herr Svennson og slippe unna med det. Traktoren spoler så grusen spruter og akselererer rett imot Herr Svennson. De kjører mot hverandre i stor fart, og vil kolidere om ikke en av dem viker. Herr Svennson slutter å tenke, men holder seg fast til rattet som om det var et krusifiks. De er så nære hverandre at underdirektøren kan skimte en mannsskikkelse i hytta på den store doningen som kommer rett imot ham. Rett før sammenstøtet blir Herr Svennson svak i troen og svinger til høyre og ned en skråning. Bilen hans skrenser, sladder og fortsetter rett fram i skogen. Herr Svennson hopper opp og ned i setet ettersom bilen treffer humper og dumper, samtidig som han prøver og unngå trær og store steiner som har ligget der siden forrige istid. Plutselig forsvinner de grønne trærne og han kjører rett ut i Fliselva. Bilen bråstopper og motoren kveles i vannet. Herr Svennson sitter fast. Han åpner døra, vannet fosser inn i bilen.
-Forbannade skit vatten, sier han etter å ha blitt gjennomvåt.
Han beveger sin korpulente kropp opp mot land og får sitt livs sjokk. Traktoren kommer snikende over kanten og står og studerer ham. Så gir den gass så røyken står opp mot himmelen, og en kraftig lyd får Herr Svennson til å rygge og falle tilbake i elva. Han legger på svøm for å komme seg unna. Elva er dyp her, og hvis traktoren følger vil den lide samme skjebne som Herr Svennson`s Volvo.
Han kommer seg over og begynner å småløpe og gå mot Sverige. Gjennom tett skog, og åpne landskap går det, men nesten hele tiden kan han høre traktormotoren som ruser eller kjører rundt seg i terrenget. Det blir mørkt, og Herr Svennson må hvile. Han finner en stein med et overheng som gir litt ly for elementene, og et tørt sted og sove. Han kan se at en traktor passerer i høy hastighet på andre siden av dalen. Han leter enda, den forbannede gale bondetampen. Bare vent til han kan kontakte politiet. De vil bure ham inne i lang tid. Bare vent, tenker han før han utslitt mer besvimer enn sovner.

Tre dager senere..
Herr Svennson har klart og komme seg helskinnet gjennom skogen etter utallige nesten møter med den grønne traktoren. Han har lært seg å bevege seg kun om natta, og bor i forskjellige hull i bakken eller bergsprekker om dagen. Nå er han endelig framme ved sivilisasjon igjen, nemlig tollstasjonen på Linna. Han har gjemt seg i et buskas og venter på at den lokale tolleren skal komme på jobb. Idet hun kommer løper han fram fra gjemmestedet sitt og vinker og signaliserer at hun skal stoppe. Han har kun skjorte og en sko på seg. Buksa har revnet så ene beinet bare flagrer når han går. I tillegg er han møkkette som en gårdshund, og lukta hans duger kun til å tiltrekke fluer. Etter et småsjokkerende møte for tolleren, og en like overraskende historiefortelling senere, blir sykebil og politi kontaktet. Herr Svennson blir kjørt tilbake til Flisa og legevakta i Åsnes. Politiet hører også hans historie, men istedet for å skrive ned detaljene bare sitter de og ser på ham, dumt og ullent.
-Så du mener altså at du kappkjørte med en traktor i hastigheter på opptil 190 km\t, før du ble presset ut i elva der bilen din ble stående fast. Kan du fortelle meg hvorfor bilen din er forsvunnet fra stedet du har beskrevet? spør lennsmannen.
-Det måste vara den jävla traktorn som har tagit den. sier Herr Svennson.
-Riktig, ja. Traktoren tok den. svarer han og nikker mot doktoren.
Doktor Gunnarson forstår at hans landsmann lider av en akutt psykose. Det var faktisk han som stilte diagnosen til lennsmannen etter den første konsultasjonen med pasienten. Nå går han bort og gir Herr Svennson en sprøyte med et beroligende middel, og setter på ham en tvangstrøye. Det Karolinska institut för dom galna i Karlstad blir kontaktet, og Herr Svennson blir straks sendt dit for behandling. Han forstår ikke hva som skjer, mens ambulansen kjører ham tilbake til Linna Tollstasjon, hvor han vil bli møtt av spesialsykebilen som vil transportere ham den siste strekningen til Karlstad. Idet han passerer en hvit kirke ser han at den grønne traktoren står parkert på parkeringa, gående på tomgang.
-Ser ni den där jävla traktoren, där är den! roper Herr Svennson og nikker febrilsk mot kirken.
Doktoren lener seg over mot sjåføren og visker til ham;
-Stopp på neste busslomme, vi må gi pasienten mer beroligende. Han er ute av kontroll og innbiller seg traktorer overalt, til og med på kirkegården.


Tilbake...

admin

© 2010 Kjellmyra IL - Fotball [ Besøk: 30129 ]